Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z rzeżuchą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
majonez 2 łyżki
chili Prymat 1 szczypta
sól
pieprz
zioła 3 łyżki
zioła do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z rzeżuchą

Zioła ze składników do rzeżucha

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie (dzięki temu nawet jak skorupka popęka to jajko nie wyleje się do wody). Ugotowane jajka, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Przerzucamy do blendera, dodajemy rzeżuchę, majonez, chili i trochę soli i pieprzu. Miksujemy blenderem na gładką masę, doprawiamy ewentualnie do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem. Kanapkę z taką pastą dobrze jest jeszcze posypać świeżą rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 05.03.2014 08:49
*Kuchenka nie zapomniałam, tylko się nie dało, jak wpisywałam rzeżucha, to nie mogłam dodać przepisu :/ Dopiero jak zamieniłam na "zioła" to poszło i w pierwszym zdaniu przepisu uściśliłam, że zioła to właśnie rzeżucha...
IwonaDD 05.03.2014 08:47
śniadanie pełne zdrowia
Kuchenka 04.03.2014 21:27
zapomniałaś wpisać rzeżuchę w składnikach, ale w sumie podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak