Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z ricottą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
ser ricotta 250 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
szczypiorek 2 pęczki
majonez 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z ricottą

Kroki postępowania

1
Jaja gotujemy na twardo i zalewamy zimną wodą. Kiedy przestygną obieramy ze skorupek i wkładamy do rozdrabniacza.
Krok 1 - Pasta jajeczna z ricottą foto
2
Jajka miksujemy na gładką masę.
Krok 2 - Pasta jajeczna z ricottą foto
3
Do zmiksowanych jaj dodajemy ser ricotta oraz majonez i mieszamy
Krok 3 - Pasta jajeczna z ricottą foto
4
Do masy jajecznej dodajemy drobno posiekany szczypiorek i doprawiamy do smaku. Możemy podawać w postaci rozetek wyciśniętych na krążkach chleba i udekorowanych rzeżuchą.
Krok 4 - Pasta jajeczna z ricottą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 10.04.2017 08:33
Bardzo fajny przepis.
slodkieniebo 10.04.2017 08:30
Ciekawa propozycja na wykorzystanie jajek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak