Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z awokado

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
awokado 1 sztuka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
cebula czerwona 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki pęczek
jogurt naturalny 2 łyżki
sok z limetki 1 łyzeczka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z awokado

Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, miąższ rozdrabniamy widelcem, skrapiamy sokiem z limonki aby nie ściemniał, jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce, cebulę siekamy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę , wszystkie składniki łączymy w miseczce, doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem, dodajemy jogurt mieszamy, układamy pastę na kromeczkach posypujemy grubo posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

afrodyta 07.05.2016 21:45
Bardzo lubię takie pasty :-)
Ada-Gaba 07.05.2016 20:20
smaczna pasta
krokus 07.05.2016 19:51
smakowicie wygląda
molanka 07.05.2016 19:21
ciekawy pomysł
pestka 07.05.2016 19:18
wygląda pysznie
Babeczka35 07.05.2016 19:13
Uwielbiam takie pasty:)
cukiereczek 07.05.2016 18:29
smaczna pasta
misia123410 07.05.2016 17:14
smakowicie wygląda
Konczi 07.05.2016 17:03
Pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak