Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z awokado

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 1 sztuka
jajko 3 sztuka
sok z limetki 0,5 sztuka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z awokado

Jajka gotujemy na twardo, hartujemy zimną wodą i obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do rozdrabniacza.

Awokado przecinamy na pół. Usuwamy pestkę, obieramy ze skórki. Kroimy na nieduże kawałki, skrapiamy sokiem z limonki i dodajemy do jajek.

Miksujemy dokładnie na gładką masę.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mel Kimbra 11.09.2014 08:48
spróbuję na pewno.
Kejti 17.05.2014 12:08
Bardzo lubię taką pastę :-)
Magula 16.05.2014 08:01
Lubię taką pastę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak