Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z awokado

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 1 sztuka
jaja 3 sztuki
majonez 2 łyżki
sok z cytryny
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z awokado

Awokado przekrawam na połowę, usuwam pestkę i łyżką wyjmuję ze środka miąższ. Skrapiam odrobina soku z cytryny i gniotę widelcem. Ugotowane na twardo jaja kroje w drobna kostkę (ja używam do tego krajalnicy do jaj) i dodaje do awokado. Doprawiam do smaku solą, przyprawą do sałatek i mieszam na gładka masę z dodatkiem majonezu. Podaję ze świeżym pieczywem z dodatkiem kiełków rzodkiewki.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 11.03.2014 20:38
bardzo smaczna
Kuchenka 11.03.2014 13:52
fajna pasta
patryska76 11.03.2014 13:13
Smakowite te Twoje kanapeczki ze zdjęcia ;-)
Klausia 11.03.2014 13:06
piękne zdjęcie :)
nogawkuchni 11.03.2014 12:41
Bardzo ciekawa i z pewnością pyszna pasta,świetna na wiosenne kanapki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak