Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z awokado

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1 dojrzała sztuka
jaja 2 szt
sok z cytryny 1/2 szt
cebula 1/2 szt
majonez 1 łyżka
koper świeży do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z awokado

Jaja ugotować na twardo.
Awokado obrać, przekroić na pół i wyciągnąć pestkę. Skropić sokiem z cytryny. Rozgniatamy widelcem lub miksujemy w blenderze (jeżeli wolimy bardziej jednolitą masę).
Jajka obieramy kroimy w drobną kostkę i dodajemy do awokado. Szczypiorek lub cebulę siekamy. Dodajemy do awokado i jajek + koperek. Dorzucamy jogurt. Dokładnie mieszamy i doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 03.12.2013 18:42
A to mnie zaciekawiło - muszę koniecznie wypróbować.
sasanka 02.12.2013 20:08
fajne połączenie z awokado :) trzeba wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak