Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 Sztuki
majonez tradycyjny 2,5 Łyżki
Papryka ostra mielona Prymat
Tymianek suszony Prymat
sól 0,5 Łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 0.5 Łyżeczki

Porada

Jeżeli chcemy uzyskać bardziej gęstą pastę to można dodać jeszcze jedną łyżkę majonezu.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna

Najpierw gotujemy jajka z wodą i solą przez 10-11 minut. Później ochładzamy jajka i je obieramy. Potem kroimy jajka krajalnicą lub nożem. Później dodajemy do jajek majonez i blendujemy . Później dodajemy przyprawy i dalej blendujemy do uzyskania jednolitej masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 04.05.2017 07:59
Smaczna pasta
Aleksandra/Olcia 22.12.2016 11:36
bardzo lubimy,ale robię bez majonezu
w mojej kuchni 21.12.2016 17:33
lubię do razowego pieczywa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak