Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 3 sztuki
śledzie w oleju 1 puszka
pieprz 1 do smaku
majonez tradycyjny 3 łyżki

Porada

Do pasty możemy również dodać ogórka kiszonego, pokrojonego w kostkę.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna

Kroki postępowania

1
Jaja gotujemy na twardo.
Krok 1 - Pasta jajeczna foto
2
Jaja obieramy ze skorupek i siekamy w kosteczkę.
Krok 2 - Pasta jajeczna foto
3
Śledzie wyjmujemy z puszki i rozgniatamy widelcem.
Krok 3 - Pasta jajeczna foto
4
Łączymy rozgniecione śledzie w oleju i posiekane jaja. Dajemy majonez.
Krok 4 - Pasta jajeczna foto
5
Do pasty dajemy pieprz i mieszamy.
Krok 5 - Pasta jajeczna foto
6
Nakładamy pastę z jaj na pieczywo i zajadamy.
Krok 6 - Pasta jajeczna foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 05.02.2015 21:07
Dobra pasta do pieczywa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak