Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta do chleba z odzysku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso ok 30 dag duszonego albo gotowanego
jajko ugotowane na twardo 4-5 szt
cebula 1/4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka z czubkiem
rosół ok2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta do chleba z odzysku

Do mięsa z rosołu czy z sosu(mięso może być mieszane) obranego z kości dodać drobno pokrojoną cebulę i obrane jajka. Dodać też tartą bułkę i można dodać jedną lub dwie łyżki sosu albo rosołu. Można też po prostu dodać wody.
Wszystko ściąć blenderem i doprawić do smaku. Jeśli masa jest za sucha dodajemy płynu a jeśli odwrotnie oprószamy bułką.
Smarować pastą kromki pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak