Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta czosnkowa z wędzonego dorsza

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 350 g wędzony
majonez do smaku
czosnek 2 ząbki
Pieprz biały mielony Prymat
jogurt grecki 2-3 łyżki
CEBULKI MARYNOWANE
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta czosnkowa z wędzonego dorsza

Rybę obrać ze skóry i ości - zmielić jak najdrobniej z dodatkiem cebulek osączonych z marynaty.
Dodać wyciśnięty czosnek, pieprz, sól oraz majonez i nieco jogurtu dla złamania smaku.
Pastę dokładnie utrzeć i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 06.08.2013 08:42
muszę spróbować
Noruas 26.12.2012 00:25
Uwielbiam wędzone smaki, przepyszna musi być ta pasta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak