Pasta czosnkowa z wędzonego dorsza

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    350 g wędzony
  • majonez

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieprz biały

  • jogurt grecki

    2-3 łyżki
  • CEBULKI MARYNOWANE

  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę obrać ze skóry i ości - zmielić jak najdrobniej z dodatkiem cebulek osączonych z marynaty.
Dodać wyciśnięty czosnek, pieprz, sól oraz majonez i nieco jogurtu dla złamania smaku.
Pastę dokładnie utrzeć i schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 06.08.2013 08:42
muszę spróbować
Noruas 26.12.2012 00:25
Uwielbiam wędzone smaki, przepyszna musi być ta pasta.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat