Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta chrzanowa z żurawiną

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrzan tarty 30 dag/może być ze słoiczka
śmietana gęsta 3/4 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
żurawina suszona 3 łyżki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
cytryna 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku
mięta świeża do ozdobienia

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta chrzanowa z żurawiną

Wykonanie:
Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody i odstawić. Zagotować ¼ szklanki wody z cukrem i solą do smaku, dodać chrzan z mąką i masłem, po czym zagotować. Dodać żelatynę i energicznie mieszając jeszcze raz zagotować i odstawić. Następnie wrzucić żurawinę, wymieszać ze śmietaną, sokiem z cytryny i w razie potrzeby doprawić cukrem. Masę wymieszać, przelać do salaterki i po przestudzeniu udekorować listkami mięty. Podawać do wędlin, zimnych mięs i ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 01.10.2015 07:48
fajny pomysł
IZABELA29 29.09.2015 08:34
nie przepadam za takimi smakami ale warto spróbować
Damiano
Damiano 29.09.2015 07:19
fajna pasta
Renataj 28.09.2015 22:35
Pewnie smaczna- chętnie wypróbuję.
wwwiolka 28.09.2015 21:01
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak