Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta chrzanowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan tarty 1 słoiczek
jajko 6 sztuk
ogórki konserwowe 1 słoik litrowy
sól do smku
pieprz do smaku
natka pietruszki opcjonalnie

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta chrzanowa

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Następnie obieramy je z łupek, płuczemy. Kiedy jajka są gotowe ścieramy je na tarce na średnich oczkach.
Krok 1 - Pasta chrzanowa foto
2
Ogórki również ścieramy na tarce, na tych samych oczkach co jajka. Odlewamy zalewę z która z chich wyszła. Następnie wyciskamy je tak by pozbyć się reszty zalewy.
Krok 2 - Pasta chrzanowa foto
3
Chrzan tarty mieszamy w miseczce wraz z tartym jajkiem i ogórkami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Opcjonalnie można do pasty dodać natkę pietruszki.
Smacznego :)
Krok 3 - Pasta chrzanowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 08.02.2014 11:19
smaczne smaczne
Rafcio 27.12.2013 18:29
ciekawe smaki :)
cukiereczek 27.12.2013 16:48
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak