Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha kakaowo- bakaliowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 4 szkl
śmietana kwaśna 1 szkl
masło 1 szt
jajko 2 szt
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 1/2 szkl
bakalie 20 dkg
cukier waniliowy 1 szt
kakao 1 łyżka
galaretka cytrynowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha kakaowo- bakaliowa

Kroki postępowania

1
Mleko zagotować z cukrem waniliowym
Krok 1 - Pascha kakaowo- bakaliowa foto
2
Śmietanę zmiksować z jajkami i żółtkami, wlać do wrzącego mleka, mieszać aż powstanie gęsty twaróg. twaróg odcedzić.
Krok 2 - Pascha kakaowo- bakaliowa foto
3
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać twaróg , zmiksować.
Krok 3 - Pascha kakaowo- bakaliowa foto
4
Dodać bakalie , wymieszać. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie( 3/4 szklanki). Masę serową podzielić na 2 części . Do jednej dodać kakao a do drugiej galaretkę, wymieszać.
Krok 4 - Pascha kakaowo- bakaliowa foto
5
Formę plastikową dobrze wysmarować masłem. Napełnić masą jasną a następnie masą kakaową. Formę przykryć, wstawić do lodówki na około 12 godz. Formę wstawić na chwilę do gorącej wody. Paschę wyjąć na talerz . Udekorować bakaliami.
Krok 5 - Pascha kakaowo- bakaliowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 16.02.2017 20:59
Dzięki. )))
Ola1young 16.02.2017 20:27
apetycznie wygląda :)
Grazyna0211 16.02.2017 15:37
smaczny deser
Malinka 16.02.2017 10:31
Wygląd zapowiada smak ;)
edytazaw89@wp 15.02.2017 23:13
Wygląda pysznie
Bernadeta1 15.02.2017 20:27
Pysznie się prezentuje
IKrakowianka 15.02.2017 20:04
bardzo smaczna
adelajda 15.02.2017 19:16
Robię taką samą , bez galaretki.... pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak