Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masła 120 gram
żółtek 8
cukru 350 gram
rodzynek 50 gram
orzechów włoskich 50 gram
migdałów 50 gram
daktyli 50 gram
figi 50 gram,
skórki z cytryny 2 łyżeczki
skórki z pomarańczy 2 łyżczk i
cukier waniliowy 1
twaróg 1 (pełnotłusty)
koniak 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha

Posiekać duze bakalie wymieszać z rodzynkami skórką z cytryny i pomaranczy koniakiem odstawic na godzine .Masło utrzeć dodać cukier cukier waniliowy i ucierac dalej az powstanie jednolita masa .ucierajac dodawac po jednym zółtku .Ser dwukrotnie zmielic i stopniowo dodawac do masy .Na koniec wmieszac bakalie .Wygotować lnianą lub tetrową ściereczkę .Rozłozyć na blacie nałożyć na nią mase serową .Zawinąć w taki sposób aby całość przybrała kształt stożka Mozna ułatwić sobie zadanie wkładając zawinietą pasche do formy -donicy lub sita .Odstawić na całą noc do lodówki Po wyjęciu z formy i odwinięciu ze ściereczki udekorować wiśniami z konfitury

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak