Pascha

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 l
  • śmietana kwaśna

    25 dag
  • masło

    25 dag
  • żółtko jajek

    6 szt
  • cukier puder

    1 szkl
  • cukier waniliowy

    3 szt
  • bakalie

    1 op
  • kakao

    4 łyżki
  • Biszkopty

    2 op
  • zapach waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko wymieszać ze śmietaną, żółtkami cukrem waniliowym następnie zagotować, powstały twarożek odcedzić i ostudzić. Utrzeć masło z cukrem i twarogiem , dodać zapach i bakalie. Do części paschy dodać kakao, wkładamy do tortownicy, na włożone wcześniej biszkopty, z wierzchu położyć drugą część paschy, zalać polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 11.01.2013 12:14
Pycha
Motorek 29.12.2012 11:02
fajna
Wafelek2601 20.12.2012 10:23
Super
matriasik 26.06.2012 11:30
Fajna ta pascha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat