Parzybroda troszkę inaczej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 sztuki
  • kapusta kiszona

    1 garść
  • przecier pomidorowy

    50 ml
  • ziemniaki

    kilka sztuk
  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • Majeranek suszony Prymat

  • olej

  • cebula

    1 sztuka
  • żeberka

  • boczek

    20 dag
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Parzybroda troszkę inaczej foto
Żeberka lub inne mięso z kością wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy. Dodajemy poszatkowaną słodką kapustę.
Krok 2 - Parzybroda troszkę inaczej foto
Następnie stratą na jarzynówce marchewkę i pietruszkę oraz pokrojone w kostkę warzywa. Całość gotujemy do miękkości. Mięso z kością wyjmujemy, dodajemy pokrojoną kapustę kwaszoną. Mięso oddzielamy od kości i kroimy na kawałki. Dodajemy do zupy wraz z z przecierem.
Krok 3 - Parzybroda troszkę inaczej foto
Boczek lub cienką kiełbaskę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju i dodajemy do zupy.
Krok 4 - Parzybroda troszkę inaczej foto
Następnie na tym samym oleju podsmażamy cebulkę. Zupę zagęszczamy zasmażką przygotowaną z mąki i masła, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majeranek.
Krok 5 - Parzybroda troszkę inaczej foto
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 22.12.2016 17:17
Pysznie wygląda
Grazyna0211 03.06.2016 10:12
smaczna zupa
Klausia 23.11.2015 20:32
parzybroda :D
Madzai 19.11.2015 15:16
Jeszcze takiej nie próbowałam
Seba 25.01.2014 07:52
fajny przepis
agnieszka214 02.01.2014 08:15
smaczne połączenie
RenataZ-et 03.11.2013 21:26
ciekawy przepis
Wafelek2601 18.09.2013 12:48
Ciekawy przepis
mela25 21.03.2013 06:49
pyszna zupka
IKrakowianka 06.02.2013 21:09
rewelacja!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat