Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paryskie bułeczki zapiekane z łososiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 20 dag
papryka czerwona 2 łyżki
cebula 1 łyżka
ser żółty 2 łyżki
majonez 3 łyzki
pieprz
bułki 4 szt
folia aluminiowa
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paryskie bułeczki zapiekane z łososiem

Świeżego łososia usmażyć, rozdrobnić. Ugotowane jajko na twardo pokroić drobno. Pprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę, żółty ser zetrzeć na tarce.
Składniki farszu wymieszać i wypełnić nim przekrojone pionowo (nie do końca) rozchylone bułeczki.
Każdą zawinąć w folię aluminiową i zapiekać 15 min w temp.200 stop.
Po upieczeniu posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ssylwiaa 14.10.2013 14:25
chętnie bym wypróbowała ;)
Luka Li 14.10.2013 10:15
Rewelacyjne!
aniagdz 14.10.2013 10:04
ciekawy przepis, nigdy nie widziałam:) kradnę:)
Magula 14.10.2013 08:14
kolejny świetny przepis
Aga-25 14.10.2013 08:06
wypróbuję to
Agnieszka-87-25 14.10.2013 07:56
super bułeczki
Monika-twin 14.10.2013 07:18
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak