Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki z porem zapiekane w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
parówki 150 g
por (biała część) 1 szt
ser żółty
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki z porem zapiekane w cieście francuskim

Białą część pora pokroić w krążki i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać pokrojone w talarki parówki. Przesmażyć wszystko ze sobą. Ciasto pokroić w małe prostokąty. Na ciasto ułożyć plaster żółtego sera i na to łyżkę farszu. Brzegi skleić dobrze ze sobą. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Podawać z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 17.09.2013 08:26
wygląda pysznie
ppaulina 15.08.2013 14:04
mniam mniam :)
Mira85 12.03.2013 07:42
szybkie na kolacje
muffina 11.03.2013 23:47
hmm z porem? nie jadłam tak nigdy ale często jem ser i parówka więc teraz dorzucę por:)
Monika78 11.03.2013 21:33
klasyka, godne polecenia:)
dianix 11.03.2013 20:27
apetycznie sie zapowiada
Laila2786 11.03.2013 20:06
bardzo smaczne
gosia56 11.03.2013 20:04
proste ale napewno pyszne
Grazyna0211 11.03.2013 20:03
bardzo apetycznie się prezentują
Megg 11.03.2013 20:01
hmmm pysznie :)
Janina 11.03.2013 20:00
Bardzo smaczne
11.03.2013 19:57
Super smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak