Parówki w zalewie octowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • parówki

    500 g
  • cebula

    2
  • papryczka chili

    2 szt
  • czosnek

    3 ząbki

Zalewa

  • woda

    1,5 szklanki
  • ocet

    3/4 szklanki
  • cukier

    1 łyżka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 kulki
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Parówki w zalewie octowej foto
Parówki obrać z osłonek. Czosnek i cebulę obrać.
Krok 2 - Parówki w zalewie octowej foto
Zagotować składniki zalewy, a następnie wystudzić
Krok 3 - Parówki w zalewie octowej foto
Każdą parówkę pokroić na 4 kawałki. Cebulę pokroić w krążki, czosnek posiekać, papryczki pokroić na niewielkie kawałki.
Krok 4 - Parówki w zalewie octowej foto
W słoiku układać naprzemiennie parówki, cebulę, papryczki i czosnek. Zalać wystudzona zalewą. Słoik zakręcić i odstawić do lodówki. Po tygodniu parówki są gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 03.06.2015 18:06
Ciekawa jestem jak smakują,chyba trzeba sobie zrobić na próbę:)
Anna169Hosz 24.09.2014 08:54
Coś nowego.
engie23 24.09.2014 08:53
ciekawy pomysł
zabcia117 24.09.2014 06:40
Ciekawy pomysł. Trzeba spróbować :)
Lidzia 24.09.2014 05:58
Trzeba wypróbować.
Renataj 23.09.2014 22:24
Interesujący pomysł.
mirosława4 23.09.2014 22:07
ciekawy przepis warty wypróbowania
gibli 23.09.2014 22:03
ciekawy przepis, ciekawe jak smakują ? :)
halinah 23.09.2014 22:03
ciekawy pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat