Parówki w sosie pieczarkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    50 dag
  • pieczarki

    25 dag
  • koncentrat pomidorowy

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • przyprawa do zup

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozpuścić masło,podsmażyć na nim drobno pokrojoną cebulę, wrzucić umyte pokrojone pieczarki, poddusić, oprószyć mąką,jeszcze chwilę dusić,dodać stopniowo koncentrat pomidorowy i przyprawę do zup.Dolać pół sklanki wody, włożyć obrane ze skórki i pokrojone w krążki parówki, doprawić solą, ostrą papryką, można troszeńkę cukru, zagotować.
Podawać z ryżem lub kaszą gryczaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (37)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 28.02.2014 21:08
Lubię parówki, lubie pieczarki a i razem też mi smakuja więc myslę że w tej wersji też by mi smakowały :)
olkaaa 29.12.2013 16:45
jeszcze takich nie próbowałam
Margo1 27.12.2013 10:57
muszą być dobre
gusia1000 04.12.2013 20:23
Dobre jedzenie.
dodi 23.11.2013 12:11
pomysł mi sie podoba
sara1 16.11.2013 09:28
mogą smakować takie parówki
malina 13.11.2013 10:57
trzeba koniecznie zrobić
Ola1young 07.11.2013 18:27
lubie takie parówki :)
Andysz 30.10.2013 20:57
mmmmm super!
Ola1young 03.10.2013 15:41
dobre nie tylko na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat