Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w naleśniku zapiekane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki

parówki cienkie 4 szt
ketchup pikantny 150 g
grzyby leśne 300 g
tłuszcz do smażenia 100 ml
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/2 łyżeczki
cebula 1/2 szt

naleśniki

mąka pszenna 1 szklanka
mleko 3/4 szklanki
woda 1/4 szklanki
sól do smaku 1 szczypta
olej rzepakowy 100 ml
jaja 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w naleśniku zapiekane

Kroki postępowania

1
Przygotować ciasto na naleśniki . Do naczynia wlać mleko ,wodę ,wbić jajko ,posolić .
Krok 1 - Parówki w naleśniku zapiekane  foto
2
Wymieszać wszystko mikserem .
Krok 2 - Parówki w naleśniku zapiekane  foto
3
Smażyć naleśniki na oleju z jednej strony .
Krok 3 - Parówki w naleśniku zapiekane  foto
4
Przygotować grzyby leśne do farszu . Grzyby obrać i umyć ,pokroić obgotować w wodzie . Wlać ponownie czystą wodę i gotować do miękkości , dodać przyprawy ,posolić i dusić z dodatkiem cebuli do odparowania płynu .
Krok 4 - Parówki w naleśniku zapiekane  foto
5
Przygotować parówki i opłukać .
Krok 5 - Parówki w naleśniku zapiekane  foto
6
Zaparzyć chwilę we wrzątku .
Krok 6 - Parówki w naleśniku zapiekane  foto
7
Parówki nakładać na naleśnik stroną usmażoną do środka , po bokach a na środek ułożyć grzyby .Złożyć boki naleśnika do środka z obu stron .Posypać startym serem i zapiec na patelni pod przykryciem lub w piekarniku do stopienia sera ..
Krok 7 - Parówki w naleśniku zapiekane  foto
8
Polać ketchupem i podawać ciepłe
Krok 8 - Parówki w naleśniku zapiekane  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.09.2016 19:37
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak