parówki w cieście twarogowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    8 sztuk
  • mąka

    250 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • proszek do pieczenia

    15 gram
  • mleko

    4 łyzki
  • sól do smaku

  • olej

    4 łyżki
  • twaróg

    150 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

część maki połączyć z proszkiem do pieczenia,twarogiem i jajkiem ,dodając olej i sól.Zagnieść ciasto-podsypując mąką.Rozwałkować i pociąć w paski,Owijać paskami ciasta parówki .Piec 20 minut w 200 stopniachC

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 22.01.2011 00:25
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat