Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim z pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
suszone pomidory 4 szt
ser żółty 2-4 plastry
jajko 1 szt
parówki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim z pomidorami

Kroki postępowania

1
Pomidory pokroić w cienkie paseczki. Z parówek zdjąć osłonkę (jeśli mają).


Parówki mogą być dowolne - najlepiej ulubione :). Ja lubie te z szynki dlatego takie podałam w składnikach.
Krok 1 - Parówki w cieście francuskim z pomidorami foto
2
Ciasto przekroić na cztery prostokąty. Na każdym ułożyć pokrojone pomidory. Na pomidorach ułożyć parówki (można je owinąć żółtym serem jesli ktoś lubi).
Krok 2 - Parówki w cieście francuskim z pomidorami foto
3
Brzegi ciasta dobrze skleić. "Paczuszki" posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20-25 minut (aż ciasto się przyrumieni).
Krok 3 - Parówki w cieście francuskim z pomidorami foto
4
Podawać natychmiast po przygotowaniu.
Krok 4 - Parówki w cieście francuskim z pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak