Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim z pesto i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pesto 100 g
parówki 8 szt
cebula biała 1 szt
ser żółty 50 g
jajko 1 szt
szynka gotowana 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim z pesto i serem

Kroki postępowania

1
Tniemy ciasto francuskie na 8 kwadracików.
Krok 1 - Parówki w cieście francuskim z pesto i serem foto
2
Smarujemy każdy kwadrat z ciasta pesto.
Krok 2 - Parówki w cieście francuskim z pesto i serem foto
3
Szatkujemy w drobną kostkę cebulę. Warto cebulę sparzyć aby nie była intensywna w smaku.
Krok 3 - Parówki w cieście francuskim z pesto i serem foto
4
Dodajemy plaster szynki, cebulę i parówkę na ciasto. Trzemy na całość żółty ser.
Krok 4 - Parówki w cieście francuskim z pesto i serem foto
5
Całość zawijamy. W cieście wycinamy wgłebienia. Smarujemy żółtkiem z jajka i wstawiamy na termoobieg. 180-200 C na 15-20 minut.
Krok 5 - Parówki w cieście francuskim z pesto i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.04.2015 11:47
fajna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak