Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 8 sztuk
ciasto francuskie 1 opakowanie
ser żółty 300 g
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

1. Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na 8 równych części.

2. Każdą parówkę owinąc plasterkiem sera. Położyć na kawałku ciasta, zawinąć. Uważać żeby ser nie wystawał za ciasto, bo się spiecze w piekarniku.

3. Parówki połyżyć na blasze. Nakłuć ciasto francuskie w kilku miejscach widelcem.

4. Rozkłócić jajko, posmarować nim ciasto.

5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok 200st C. Zapiekać ok 20 minut. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.04.2013 10:09
moje ulubione
kielcok1 11.01.2012 15:42
no i fajne
m1monika 22.12.2010 10:07
brzmi bardzo apetycznie :-)
marenka 18.10.2010 07:23
Mniam:-)
rosik93 18.06.2010 10:52
Kiedyś trzeba wypróbować...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak