Parówki w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    8 sztuk
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • ser żółty

    300 g
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na 8 równych części.

2. Każdą parówkę owinąc plasterkiem sera. Położyć na kawałku ciasta, zawinąć. Uważać żeby ser nie wystawał za ciasto, bo się spiecze w piekarniku.

3. Parówki połyżyć na blasze. Nakłuć ciasto francuskie w kilku miejscach widelcem.

4. Rozkłócić jajko, posmarować nim ciasto.

5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok 200st C. Zapiekać ok 20 minut. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 08.04.2013 10:09
moje ulubione
kielcok1 11.01.2012 15:42
no i fajne
m1monika 22.12.2010 10:07
brzmi bardzo apetycznie :-)
marenka 18.10.2010 07:23
Mniam:-)
rosik93 18.06.2010 10:52
Kiedyś trzeba wypróbować...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat