Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 10 szt,
ser żółty 5 plastrów,
Cebulka smażona Prymat do posypania
ciasto francuskie 1 op,
keczup do polania

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Z parówek usunąć skórkę, naciąć z jednej i z drugiej strony
Ciasto francuskie rozwinąć ,pociąć na paski,
Ser żółty również pociąć na paski tej samej szerokości co ciasto,
Każdą parówkę owinąć serem a następnie ciastem francuskim,
Włozyc do nagrzanego piekarnika do 190 stopni,
Piec około 15 - 20 minut,
Upieczone parówki po wyjęciu posypać uprażoną cebulką,
Można polać keczupem,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 22.03.2017 19:47
Wygląda pysznie
gusia1000 20.03.2017 21:49
Prosto i smacznie.
Róża1 20.03.2017 21:38
bardzo smaczne :-)
Bożena Matuszczyk 20.03.2017 20:34
Dzięki za miłe komentarze;)
dodi 20.03.2017 19:57
pyszne jedzonko
agnieszka214 20.03.2017 19:34
Pycha lubię takie przekąski
Bernadeta1 20.03.2017 19:32
lubię takie, smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak