Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
ketchup łagodny 2 łyzki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
parówki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Płat ciasta francuskiego rozwijamy. Przecinamy na 3 części. Na każdej części wzdłuż smarujemy ketchupem i robimy nacięcia. Posypujmy ziołami prowansalskimi i układamy parówki.
Krok 1 - Parówki w cieście francuskim foto
2
Ciasto francuskie zakładamy jak warkocz na każdej parówce.
Krok 2 - Parówki w cieście francuskim foto
3
Przecinamy każdą parówkę na 3 części i przekładamy na blachę.
Krok 3 - Parówki w cieście francuskim foto
4
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 15 minut.
Krok 4 - Parówki w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak