Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos

koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
oregano
sól
woda 1 łyżka

reszta

ciasto francuskie 1 opakowanie
ser żółty
żółtko jajek
parówki 7 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Połączyć ze sobą składniki sosu. Ciasto francuskie rozwinąć, parówki przekroić na pół i odmierzyć ilość ciasta jaka będzie potrzebna na porcję. Fragment ciasta posmarować sosem.
Krok 1 - Parówki w cieście francuskim foto
2
Na cieście ułożyć kawałek sera
Krok 2 - Parówki w cieście francuskim foto
3
oraz parówkę i całość zawinąć w rulon.
Krok 3 - Parówki w cieście francuskim foto
4
Parówki przełożyć na blachę z papierem do pieczenia i posmarować je żółtkiem. Piec ok. 20 min. w 180st. C.
Krok 4 - Parówki w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 01.11.2014 08:59
pyszne jedzonko
Janina 31.10.2014 22:15
Fajny pomysł;)
irenka 31.10.2014 21:31
pyszne,lubię takie
Kluska_87 31.10.2014 16:14
dobre miam
norweska20 31.10.2014 13:12
bardzo lubimy
IwonaDD 31.10.2014 11:56
proste i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak