Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 6 szt.
ciasto francuskie 1 opak.
ser żółty 100 g
sezam 1 łyż.
siemię lniane 1 łyż.
żółtko jajek 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Ciasto pokroić na 6 równych pasków, posmarować sosami, posypać tartym serem lub położyć plasterek na każdy kawałek. Ułożyć parówki i zawinąć w ruloniki.
Krok 1 - Parówki w cieście francuskim foto
2
Posmarować ciasto roztrzepanym żółtkiem i posypać sezamem oraz siemieniem.
Krok 2 - Parówki w cieście francuskim foto
3
Piec tyle żeby ciasto urosło i się zrumieniło.
Krok 3 - Parówki w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak