Parówki w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    8
  • ciasto francuskie

  • szynka szwajcarska

  • ketchup

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ciasto francuskie rozłożyć a następnie podzielić na 8 prostokątnych części. Po kolei każdą parówkę (ja osobiście zawsze używam berlinek) zawijamy w cienkie plasterki sera i szynki szwajcarskiej. Tak przygotowane parówki układamy na cieście i dokładnie zawijamy, następnie delikatnie z wierzchu nacinamy. Polecam również posmarować je delikatnie jajkiem by ciasto ładnie się zarumieniło.
Piekarnik rozgrzewamy do około 200 stopni, parówki zapiekamy w nim do około 20 minut.

podajemy z ketchupem, albo innymi dipami według uznania!

smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aga130982 17.09.2012 10:02
pycha
aga130982 17.09.2012 10:02
pycha
emylka86 04.09.2012 11:19
do środka można też dodać ćwiarteczkę ogórka konserwowego jeśli ktoś lubi oczywiście. wtedy danie jest trochę bardziej mokre
caffee_tea 30.06.2012 23:10
mniam, na pewno smaczne ; )
Aneta41 02.05.2012 15:48
nigdy nie probowalam ale musze kiedys sprobowac
marzenciak1985 25.04.2012 12:00
mniam
emylka86 21.04.2012 14:35
ser daje nieco inny smak. ostatnio ciasto delikatnie posmarowałam ketchupem i posypałam bazylią, też pyszne. warto spróbować : )
GOSIA18 21.04.2012 12:54
również tak robię, smakują dzieciom
ziutula 21.04.2012 12:00
szybko,prosto i smakowicie...
Cukiereczek13 21.04.2012 11:32
super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat