Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 8
ciasto francuskie
szynka szwajcarska
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

ciasto francuskie rozłożyć a następnie podzielić na 8 prostokątnych części. Po kolei każdą parówkę (ja osobiście zawsze używam berlinek) zawijamy w cienkie plasterki sera i szynki szwajcarskiej. Tak przygotowane parówki układamy na cieście i dokładnie zawijamy, następnie delikatnie z wierzchu nacinamy. Polecam również posmarować je delikatnie jajkiem by ciasto ładnie się zarumieniło.
Piekarnik rozgrzewamy do około 200 stopni, parówki zapiekamy w nim do około 20 minut.

podajemy z ketchupem, albo innymi dipami według uznania!

smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 17.09.2012 10:02
pycha
aga130982 17.09.2012 10:02
pycha
emylka86 04.09.2012 11:19
do środka można też dodać ćwiarteczkę ogórka konserwowego jeśli ktoś lubi oczywiście. wtedy danie jest trochę bardziej mokre
caffee_tea 30.06.2012 23:10
mniam, na pewno smaczne ; )
Aneta41 02.05.2012 15:48
nigdy nie probowalam ale musze kiedys sprobowac
marzenciak1985 25.04.2012 12:00
mniam
emylka86 21.04.2012 14:35
ser daje nieco inny smak. ostatnio ciasto delikatnie posmarowałam ketchupem i posypałam bazylią, też pyszne. warto spróbować : )
GOSIA18 21.04.2012 12:54
również tak robię, smakują dzieciom
ziutula
ziutula 21.04.2012 12:00
szybko,prosto i smakowicie...
Cukiereczek13 21.04.2012 11:32
super :)
Kekerboom 21.04.2012 11:09
ciekawe ;P
halina17 21.04.2012 11:06
smaczne , ja robie ale bez sera
Jodaj 21.04.2012 10:44
mniam
anja3107 21.04.2012 10:39
uwielbiam tak zrobione parówki też je czasem robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak