Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w andrucie

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 1 opakowanie
parówki 20 szt
ziemniaki 2 kg
cebula 2 szt
pieczarki 80 dkg
sól do smaku
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtaczania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w andrucie

Ziemniaki ugotować , przecisnąć przez praskę doprawić do smaku solą i pieprzem. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć, pieczarki pokroić w plasterki i dodać do cebuli chwilę podsmażyć. Każdy wafel kroimy na 4 części, w opakowaniu jest 5 więc wyjdzie nam 20 kawałków. Parówki obieramy z osłonek. Każdy kawałek andruta smarujemy ciepłymi ziemniakami, na ziemniaki rozsmarowujemy pieczarki i dajemy parówkę i zwijamy. Każdy rulonik obtaczamy w rozbitym jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 19.07.2016 14:38
smaczny pomysł
Izka192 05.10.2014 11:01
Bardzo apetycznie wyglądają
Janina 25.03.2013 17:12
Bardzo ciekawy pomysł
Ewa104 25.03.2013 13:12
Rewelacyjnie proste a jakie pomysłowe i smaczne zarazem.Świetny przepis.
Laila2786 25.03.2013 12:19
dla mnie rewelacja
Magda24 25.03.2013 12:02
rzadko jem parówki, ale tak pysznie przygotowane to zawsze spróbuję - pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak