Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki otulone Mozzarella w ciescie francuskim :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
parowki drobiowe 4 sztuki
mozzarella w bloku 8 plastrów
ziarna sezamu 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki otulone Mozzarella w ciescie francuskim :)

Ciasto francuskie rozkładamy- dzielimy na 4 paski . Na każdy nakładamy parówki - które owijamy plastrami mozzareli ( w bloku). Parówki obsypujemy delikatnie ziołami prowansalski i ciasto z nadzieniem zwijamy . Ciasto nacinamy nożem . Górę obsypujemy ziarnami sezamu. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 04.06.2016 11:06
Fajny pomysł
IwonaKa 01.06.2016 23:58
świetny pomysł na parówki
dom-agi 01.06.2016 13:13
Świetny pomysł!
IZABELA29 01.06.2016 09:12
Super przekaska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak