Parowce dla malucha

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • mlekodla dzieci

    pół szkl
  • cukier

    1 łyżeczka
  • drożdże

    1 dag
  • olej z pestek winogron

    2 lyżki
  • mus owocowy

    1 słoiczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W ciepłym mleku rozpuszczamy cukier i drożdże – kiedy zaczną rosnąć dodajemy resztę składników i wyrabiamy gładkie ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na pół godziny do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość,odrywamy małe kawałki ciasta, nadziewamy musem, formujemy bułeczki i odkładamy na blat oprószony mąką. Zostawiamy bułeczki na 15 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie przekładamy je do parowaru i parujemy 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat