Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowy schab z czosnkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
czosnek ząbki 3 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki
kminek Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
olej rzepakowy 6 łyżek

Porada

Podajemy na zimno jako domową wędlinę.

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowy schab z czosnkiem

1. Schab myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nakłuwamy w kilku miejscach nożem (tak, żeby wcisnąć do nich czosnek)

2. Każdy ząbek czosnku kroimy na 3-4 plasterki. Plasterki czosnku wciskamy w mięso. Następnie mięso obtaczamy w soli i odstawiamy na 10 minut.

3. W tym czasie przygotowujemy marynatę: paprykę słodką, kminek i zioła prowansalskie dokładnie mieszamy z olejem. Marynatą dokładnie nacieramy mięso i wstawiamy na 30 minut do lodówki.

4. Mięso pieczemy 50 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 04.01.2015 15:54
muszę spróbowac
MałaMi89 28.12.2014 21:06
Lubię takie domowe mięsko :)
Skotka 28.12.2014 16:48
Pyszne mięsko:)
Wafelek2601 28.12.2014 15:51
Same pyszności
AgaS10 28.12.2014 14:42
wygląda zachęcająco:)
mirosława4 28.12.2014 14:36
apetyczne to mięsko
Marta Ryżek-Kalkowska 28.12.2014 14:16
Wygląda smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak