Paprykowy rosołek z makaronem ryżowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka

    3-4 szt
  • por

    1/2 szt
  • papryka czerwona

    2-3 szt
  • cebula

    1 szt
  • papryczka chili

    1/2-2 szt
  • makaron ryżowy

    10-15 dag
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • pietruszka zielona

    1/2 peczka
  • Kucharek przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obgotowujemy skrzydełka- ściągamy z wywaru piane.
Paparyke kroimy w paseczki, a resztę warzyw drobno siekamy- dodajemy do wywaru.
Gotujemy do miękkości.
Przyprawiamy.
Pod koniec gotowania wrzucamy makaron.
Podajemy z posiekana zielona pietruszka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 18.02.2015 20:56
oj jak ładnie wygląda:D:D aż bym zjadła taki rosołek.
romanrafal 28.01.2015 15:59
bardzo smaczny
Krystyna32 03.11.2013 09:45
apetyczny !
Rybciia 21.10.2013 08:14
mi smakuje :-)
Katarzyna/kate1980 12.10.2013 22:23
ja też takiej nie jadałam przepis wart wypróbowania
Ania321 11.10.2013 18:21
takiej zupy jeszcze nie jadłam, bardzo smacznie się zapowiada :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat