Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowy kurczak

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 4 szt
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyż
Papryka ostra mielona Prymat 1 niepełna łyżeczka
sól 1 kopiasta łyżka
pieprz 1 łyż
oliwa 3-4 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowy kurczak

Kroki postępowania

1
Mięso oczyszczamy i płuczemy, dzielimy na mniejsze części. Lekko oprószamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Paprykowy kurczak foto
2
Do miski wsypujemy przyprawy i dodajemy oliwę. Rozcieramy na gładką pastę.
Krok 2 - Paprykowy kurczak foto
3
Części kurczaka dokładnie nacieramy paprykową pastą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Następnie przekładamy do rękawa foliowego. Pieczemy ok 1 godzinę w 190 stopniach.
Smacznego!
Krok 3 - Paprykowy kurczak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 25.12.2014 12:41
wygląda pysznie
mysza75 25.12.2014 11:10
fajny kurczak
Ania321 25.12.2014 00:25
wygląda smacznie :)
Janina 24.12.2014 22:34
Smaczne mięsko;)
jasiek 24.12.2014 21:45
w smacznym wydaniu
gosia1988 24.12.2014 20:37
lubię takiego kurczaka
Joannasz3190 24.12.2014 12:55
Pyszności :)
Konczi 24.12.2014 12:31
pyszne mięsko
Wafelek2601 24.12.2014 10:44
Pysznie wygląda
adelajda 24.12.2014 10:34
kusisz tym kurczaczkiem :))
Sroczka 24.12.2014 10:05
Takie mięsko z chęcią zjem.
erym 24.12.2014 01:48
jak dla mnie super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak