Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowy kotlet na ostro

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlet wieprzowy 1 szt
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
mąka 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowy kotlet na ostro

Kotleta myjemy i osuszamy. Następnie delikatnie rozbijamy. Rozbitego kotleta doprawiamy solą morską i papryką ostrą w proszku. Następnie oprószamy mąką, moczymy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Tak przygotowanego kotleta smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 09.07.2014 16:48
Ten kotlet ma kształt świnki:)
dodi 06.03.2014 09:19
pyszne miesko
adelajda 27.02.2014 15:50
dobry !!!!!!
Aannkaa82 31.01.2014 08:09
Dla mnie super
Katarzyna59 30.12.2013 16:22
apetyczny kotlet
mirosława4 27.12.2013 15:33
pyszny poproszę jeden :)
Dorian 17.11.2013 15:08
smaczne miesko
mysza75 14.11.2013 17:44
fajny kotlecik
alaaa 01.11.2013 17:02
schabowy zawsze smaczny
ONY_za_kare 13.09.2013 12:40
fajny kotlecik :)
Iwusia 03.09.2013 23:12
ale zjadłabym teraz go
Milena87 01.09.2013 21:15
jeszcze takiego nie jadłam
sasanka 01.09.2013 20:30
fajny pomysł na "podkręcenie" tradycyjnego kotleta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak