Paprykowo-tymiankowe żeberka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    0,5 kg
  • papryka czerwona

    1 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • Przyprawa do żeberek z miodem Prymat

    2 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć i osuszyć. Przyprawić dokładnie przyprawą do żeberek i ostrą czerwoną proszkowaną papryką. Żeberka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu poukładać pokrojoną w kosteczkę czerwona paprykę oraz gałązki tymianku. Wszystko skropić oliwa z oliwek. Szczelnie przykryć. Najlepiej odstawić na kilka godzin. Piec w nagrzanym do 200*C piekarniku z termo obiegiem przez 1 godzinę 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina1991 07.08.2014 18:52
na pewno bardzo smaczne ;)
Agnieszka-87-25 07.08.2014 18:44
pyszny smak
Katarzyna59 07.08.2014 17:36
super żeberka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat