Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowo kukurydziana pekinka Zewy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
papryka zielona 1/2 szt
kukurydza w puszce 1 puszka
cebula 1 szt
syrop kukurydziany do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
sól do smaku
ocet ryżowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowo kukurydziana pekinka Zewy


Kapustę posiekać, papryki pokroić w paski, cebulę pokroić w kostkę.
Kukurydzę odsaczyć z zalewy.
Wszystko wrzucić do miski, dodać przyprawy do smaku i wymieszać.
Surówkę odstawić na kilkanaście minut i podawać z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak