Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe ziemniaczki z cebulką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Warzywa

ziemniaki 1,5 kg
cebula biała 8 małych

Marynata

olej rzepakowy 1/4 szklanki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe ziemniaczki z cebulką

1. Ziemniaki obieramy, dzielimy na połowy, myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i wrzucamy do miski. Cebulę obieramy, myjemy, dzielimy na połowy i wrzucamy do ziemniaków.

2. Składniki marynaty mieszamy ze sobą, wlewamy do ziemniaków i cebuli, dokładnie mieszamy, aby każdy kawałek był pokryty marynatą. Odstawiamy na 20 minut.

3. Po tym czasie pieczemy w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wyłożonej folią aluminiową przez około 80 minut w 200 stopniach (aż się ładnie zrumienią)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 30.12.2014 22:46
ale smakowicie wyglądają
wwwiolka 30.12.2014 21:05
Bardzo fajny przepis.
Katarzyna59 30.12.2014 16:51
przepyszne,
Sroczka 30.12.2014 15:19
Ale pysznie wyglądają te ziemniaczki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak