Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe krakersy z kminkiem.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1 sztuka
masło lub margaryna 10 dag
sól pół małej łyżeczki
serek topiony ( szczypiorkowy )10 dag

Dodatkowo

jajko 1 mała sztuka
mąka pszenna do posypania stolnicy
Papryka słodka mielona Prymat według uznania
Kminek cały Prymat według uznania
masło lub margaryna do posmarowania blaszek

Porada

Z przepisu wyszło mi dwie spore blaszki krakersów.

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe krakersy z kminkiem.

Większość osób lubi krakersy i je kupuje, a ja polecam Wam takie domowe, dziecinnie proste w wykonaniu. Wystarczy tylko pół godziny, żeby je przygotować. Zapewniam, że są dużo lepsze od kupnych i można zrobić je tak cieniutkie jak chcemy. Polecam na przekąskę. Zapraszam :)

Wykonanie:

1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie wałkujemy je cieniutko na lekko posypanej mąką stolnicy, kroimy w kwadraty takiej wielkości jakie chcemy mieć ciasteczka. Układamy je na blaszkach posmarowanych masłem lub margaryną.

2. Następnie każdego krakersa za pomocą pędzelka smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy papryką i kminkiem.

3. Krakersy pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Trzeba ich pilnować ponieważ bardzo szybko się pieką. Upieczone studzimy i podajemy.

4. Smacznego życzę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 13.10.2017 06:33
Dziękuję :)
gusia1000 30.09.2017 00:52
Pyszna przekąska.
jejkuchnia 27.09.2017 23:35
Pyszna przekąska. ;)
Bożena Matuszczyk 27.09.2017 22:16
Smakowite te krakersy.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak