Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe frykasy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1/2 sztuki
kiełbasa chuda 1/2 sztuki
bagietka 1/2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe frykasy

Paprykę i kiełbasę kroimy w cienkie paseczki- jak na frytki.
2 łyżki oleju mieszamy z łyżką słodkiej papryki- maczamy nasze frytki. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Bagietkę kroimy na kromki , maczamy kawałkiem w oleju z przyprawami pozostałym na patelni.
Do miseczki/kubeczka wkładamy osuszone z oleju frytki.
Obok układamy kromki bagietki z plasterkami kiełbasy i papryki lub same.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 13.12.2015 22:32
Może być ciekawe w smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak