Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAPRYKOWA MARMOLADKA

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 1/2 kg
cukier 1 kg
Kwas cytrynowy Prymat 2 łyżeczki
aromat cytrynowy

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKOWA MARMOLADKA

Wykonanie:
Paprykę umyć, oczyścić z nasion i zmielić. Następnie dodać cukier i gotować 15 minut na wolnym ogniu. Całość wymieszać, dodać kwasek i kilka kropli aromatu cytrynowego. Przelać do małych słoiczków, pasteryzować 15 minut i używać do kanapek, jaj, pieczeni i deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 25.09.2013 17:44
ojej jakie odważne smaki:) ciekawe jak smakuje:)
Lis 17.09.2013 00:41
Nigdy nie słyszałam o takiej marmoladce...ciekawa jestem jak smakuje, będę musiała ten przepis wypróbować:)
Kuchenka 16.09.2013 21:57
pomysł jest świetny, ale chyba boję się skosztować :D
bystra45 16.09.2013 20:36
rewelacja jutro sie biore za tą marmoladkę
noninka77 16.09.2013 19:32
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak