Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki nadziewane z grilla

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 sztuka
mięso mielone 300 gram
ryż 100 gram
cebula 1 sztuka
majeranek 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
Pieprz czarny Prymat w młynku 1/2 łyżeczka
sól 3/4 łyżeczka
feta 1/2 opakowanie
bazylia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki nadziewane z grilla

Papryki ścinamy od góry, usuwamy gniazda nasienne i białe części. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę. Dodajemy mięso i przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i przecier. Smażymy mieszając co jakiś czas. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Łączymy mięso z ryżem. Ser feta kroimy na kostkę. Papryki nadziewamy farszem i fetą. Grillujemy do czasu, aż papryki będą na wpół miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.11.2012 11:18
pyszna
Betka 12.09.2012 09:28
jest rewelacyjna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak