Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki faszerowane komosą ryżową i mięsem mielonym

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 6 szt
łopatka bez kości 50 dag
cebula 1 szt
komosa ryżowa 25 dag
jajko 2 szt
sól
pieprz
bulion 2 szkl (mięsno- warzywny)
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki faszerowane komosą ryżową i mięsem mielonym

Komosę ryżową przepłukuję na sitku, przekładam do garnka, zalewam 2 szklankami wody i gotuję około 20 minut cały czas mieszając.

Łopatkę gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę kroję w piórka i szklę na oliwie. Mięso razem z cebulą mielę przez maszynkę do mielenia mięsa. Do mięsa dodaję komosę ryżową, jajka oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam masę.

Z papryki odkrawam wierzch, usuwam gniazda nasienne. Wnętrze papryki wypełniam przygotowanym farszem.

Paprykę przykrywam odciętym wierzchołkiem i układam w szerokim garnku.

Zalewam bulionem i duszę na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 18.08.2015 20:42
smaczny obiad
adelajda 18.08.2015 16:37
super danie
RenataZ-et 18.08.2015 15:55
bardzo smaczna propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak