Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Papryki faszerowane komosą, indykiem i warzywami

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona
4 sztuki
komosa ryżowa
200 gram
fasola czerwona z puszki
1/2 puszki
ząbki czosnku
4 sztuki
kukurydza w puszce
1/3 puszki
cebula biała
1 sztuka
fasolka szparagowa
1 garść
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
4 szczypty
Sklep Prymat
mięso mielone indycze
500 gram
ser żółty gouda tarty
20 gram
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
do smaku
natka pietruszki
do smaku
masło klarowane
1 łyżeczka
jogurt grecki
4 łyżki
tymianek
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki faszerowane komosą, indykiem i warzywami

Kroki postępowania

1
komosę gotujemy w stosunku 2:1 (woda:komosa), ok.15 min aż kasza się "otworzy" jak na zdjęciu. Studzimy
Krok 1 - Papryki faszerowane komosą, indykiem i warzywami foto
2
papryki myjemy, osuszamy. Odcinamy czapeczki (nie wyrzucamy), i pozbywamy się całego środka, żeby zrobić jak najwięcej miejsca na farsz. Papryki posypujemy od środką solą, pieprzem i tymiankiem.
Krok 2 - Papryki faszerowane komosą, indykiem i warzywami foto
3
Na patelni podsmażamy mięso, dodajemy fasolkę szparagową, cebulę, fasolę czerwoną, kukurydzę i kawałki papryki. Wszystko dusimy. Doprawiamy do smaku czosnkiem, tymiankiem, papryką słodką, ostrą.
Krok 3 - Papryki faszerowane komosą, indykiem i warzywami foto
4
Do naszego farszu na patelni dodajemy komosę, wszystko razem mieszamy i faszerujemy nasze papryki, rozgrzewamy piekarnik do 180stopni z termoobiegiem. Na tarce drobnych oczkach ścieramy ser i posypujemy wierzch papryk, zamykamy czapeczką i wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Wyjmujemy i podajemy z łyżką jogurtu greckiego.
Krok 4 - Papryki faszerowane komosą, indykiem i warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 29.01.2015 10:20
bardzo smaczne danie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak