Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z wędzonej makreli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż ugotowany 1 torebka
makrela wędzona 1 szkl
marchewka 4 szt
pietruszka 1 szt
cebula 2 szt
papryka 1 szt
olej 4 łyżki
przecier pomidorowy 500 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3-5 ziarenek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z wędzonej makreli

Kroki postępowania

1
Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce. Paprykę umyć usunąć nasiona i pokroić w kostkę.
Krok 1 - Paprykarz z wędzonej makreli  foto
2
Cebulę obrać zeszklić na oleju dodać ziarenka pieprzu, ziele angielskie , listki laurowe i wrzucić warzywa smażyć ok 10 minut.
Krok 2 - Paprykarz z wędzonej makreli  foto
3
W czasie smażenia przygotować makrelę obierając ją ze skóry i ości.
Krok 3 - Paprykarz z wędzonej makreli  foto
4
Do warzyw wlać 1/2szkl wody i dusić do miękkości wyjąć przyprawy.
Krok 4 - Paprykarz z wędzonej makreli  foto
5
Do miękkich warzyw dodać makrelę , ryż i przecier dusić aż płyn cały odparuje.
Krok 5 - Paprykarz z wędzonej makreli  foto
6
Na końcu doprawić do smaku.
Krok 6 - Paprykarz z wędzonej makreli  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak