Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z kurczaka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt (pojedyncze)
cebula 1 szt
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 2 łyżki
bulion drobiowy 125 ml
wino białe wytrawne
śmietana 30% 60 ml
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z kurczaka

Cebulę po obraniu posiekałem a następnie zeszkliłem na dużej patelni na małym ogniu. Dodałem paprykę, dusiłem 3 minuty. Filety po umyciu rozciąłem lekko rozbiłem tłuczkiem.
Zwiększyłem płomień, podsmażyłem filety po 2-3 minuty z każdej strony. Smażyłem je partiami i odkładałem na talerz. Na patelnię wlałem kieliszek wina i rosół. Gotowałem 2-3 minuty zeskrobując cebulę i sos z patelni. Dodałem śmietankę i gotowałem 2-3 minuty, aż sos lekko zgęstniał. Włożyłem filety i podgrzałem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 23.07.2015 17:31
świetna propozycja!
Ewelina1991 23.07.2015 10:32
ciekawy przepis!!
Babeczka35 23.07.2015 10:17
Pyszne danie:)
Aannkaa82 23.07.2015 10:00
Bardzo apetyczne danie
Wafelek2601 23.07.2015 08:38
Dla mnie super
Damiano
Damiano 23.07.2015 08:12
muszę wypróbować
olkaaa 23.07.2015 07:30
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak