Paprykarz z kurczaka

odc. 6 Kuchnie Świata

Paprykarz z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Stefan Sikora
Prowadzący
Stefan Sikora
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 szt
  • oliwa

    3 łyżki
  • cebula

    4 szt
  • zielona papryka

    2 szt
  • mąka

    1 łyżeczka
  • pomidory

    4 szt
  • śmietana 22%

    1 szklanka
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Paprykarz z kurczaka

Kurczaka umyć, podzielić na 8 części i natrzeć solą. Cebule pokroić, zrumienić w rondlu na oliwie, włożyć kawałki kurczaka i obsmażyć. Posypać papryką, solą, wlać 1 szklankę wody i dusić do miękkości (ok. 25 min). Pomidory obrać i pokroić w kostkę. Papryki oczyścić, pokroić w krążki i wraz z pomidorami dodać w połowie duszenia do mięsa. Gdy mięso będzie miękkie, dodać wymieszaną mąkę ze śmietaną i zaprawić potrawę, gotować 3 min. Podawać z ryżem lub ziemniakami z wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (34)

Pani Domu 23.05.2012 18:54
przepis wypróbuje
Pani Domu 23.05.2012 18:54
przepis wypróbuje
Magdalena80 26.11.2011 23:48
pyszności
Magda60 22.11.2011 21:11
dobre
marcia71 24.05.2011 12:19
fajne danie
marcia71 16.05.2011 11:47
smaczne i dość zdrowe
Magdalena80 17.04.2011 23:26
pycha
Adamorek 13.04.2011 23:16
pycha
marcia71 07.04.2011 23:36
smakowite
jogobella23 07.04.2011 08:13
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat