Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKARZ WILANOWSKI
Wymieszać przyprawę do mięsa z oregano, papryką, pieprzem natrzeć mięso.
Włożyć do miski, przykryć folią, odstawić do lodówki na 2 godziny do lodówki.
Cebulę obrać pokroić w piórka.
Umytą , osuszoną paprykę pozbawić nasion, pokroić w paski.
Mięso otoczyć w 1 łyżce maki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu żeby się obrumieniło.
W brytfannie na łyżce tłuszczu dusić pokrojoną cebulę, dodać papryki, pomidory z zalewą po łyżce
posiekanej zieleniny.
Dodać do warzyw opieczone mięso, sos powinien przykrywać mięso, jeśli mało jest sosu
należy podlać bulionem warzywnym, przykryć pokrywką, dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.
Śmietanę wymieszać z 1 łyżką maki, dodać do mięsa, stale mieszając podgrzewać na małym ogniu aż sos zgęstnieje.
Jeśli taka potrzeba doprawić solą, pieprzem, wymieszać z resztą zieleniny.
Podawać z ryżem albo kaszą .
SMACZNEGO!!!!